Sep 11, 2019, 11:34 PM

Живей 

  Poetry » Free verse
651 2 4

 

 

Дишай, създавай, руши.

И света си украсявай

с най-различни мечти.

Ставай и падай,

бъди смел и предпазлив.

След себе си следи оставяй,

а после ги изтрий.

Бъди щастлив и поплачи си,

бъди уверен и смутен.

Обичай и прощавай,

бъди и наранен.

Учи се и пораствай,

прави грешки и поспри.

После продължавай,

но честен със себе си бъди.

Гневът почувствай,

почувствай и любов.

Спокойствие, дори апатия,

създай порив за живот.

Затваряй и отваряй своите очи,

опитвай и не се предавай,

докато не намериш себе си - върви!

Загубвай и намирай смисъл,

тъгувай и се смей.

С една едничка дума

казвам ти – живей!

© Симона Богданска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??