May 1, 2018, 10:54 PM

Живот 

  Poetry » Phylosophy
762 5 5

Животът е прост! Като длан!

Стисни я и всичко изчезва!

Човек е за Бог разгадан...

Но човек за човека е бездна!

 

Денят ни е зрънце в прахта!

Капки дъжд го подмамват да плува!

Само ние си месим калта...

Кой почиства след кратко сбогуване?

 

Животът е прост! Като пръст!

Посочваш и някой поглежда!

Нахранете гладния с мъст...

Сития убийте с надежда!

 

И продайте за късче от друг-

любовта си, щом той я поиска!

Най-тъжен е малкият шут...

Смеха чужд в сърцето си стиска!

 

 

 

© Емилиан Примов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??