Sep 17, 2004, 3:15 PM

Живот 

  Poetry
1736 0 0
Животът се влошава,
животът е шега
и както повелява,
животът е игра.

Животът е на всички,
скапан и ревнив,
животът са привички,
но само да си жив.

Животът е противен,
облачен и сив,
животът е пасивен -
безличен, мързелив.

Животът е трагедия
за някой по света,
животът е мизерия -
труд и нищета.

Животът е самотен,
животът е лъжа,
животът е страхотен,
но само за мига.

Животе мой трагичен,
кой те пожела?
Животе мой комичен,
недей така летя!
29.08.2000 г.

© Пламен Петров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??