Mar 7, 2009, 10:50 PM

Живот, Бог, святост, мъка 

  Poetry » White poetry
1038 0 2

Живот, Бог, святост, мъка

 

Пътища безбрежни мои,
скитника дарете вий
и пустинята във рая
във оазис Бог да претвори.

Пътища безбрежни мои,
скитника дарете вий
и във мрак от нищетата
беден просяк да плати.

И в разкоша на палата
с мъка ада да даря,
бедност и богатство вечно
аз да претворя.

Пътища безбрежни мои,
таз душа продайте вий
и пред вечната надежда
Бог нам слава да дари.

Път в безкрая съществува,
път от ада аз познах.
Пътища безбрежни мои,
скитника дарете вий.

© Елеонора Миладинова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??