May 2, 2024, 7:06 AM

Живот назаем 22 

  Poetry
313 0 0

 

         Ж И В О Т     Н А З А Е М   22

 

Никъде,никога нищо не свършва

това са понятия от Космичната суета,

винаги,навсякъде се всичко превръща

в безкрайно разнообразие,но...от повтарящи се неща.

 

Гравитацията постоянно ни врътка

тъпи,банални и гаднички номерца

и ни задължава,вечно да мъкнем

земното си тегло,точно до милиграм.

 

Тя не само на нас

но и на Пространството върти номера

и над Времето упражнява своята власт,

само над Свръх Разума няма права.

 

Никога не можеш,да кажеш никога,

защото не помниш всичко,във всичките сънища,

а в тях толкова неща възможно е, да възникнат

и да объркат на всеки житейските пътища.

 

Всички реалности се преплитат

и ако забравиш,коя ти е настоящата,

започваш и към нея носталгия,да изпитваш,

а случващото се Тук и Сега преставаш.да схващаш.

 

23.04.2024 г., гр. Свищов

© Красимир Кръстев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??