Jun 20, 2019, 5:33 PM

Живот на заем 

  Poetry » Other
500 0 0

Заемът - това последно средство
животът ни поддържа всеки ден
на дъщеря ми и осигурява детство,
по залък хляб за тебе и за мен...

Така живеем вече много време.
Упорито търсим изход, но уви -
не виждам още "Ново време" -
за да оцелеем трябват ни пари...

И някак няма чувства, страсти - 
само болката в душите ни расте.
Мечтаеме да станем емигранти
и търсим нов заем кой да ни даде.

 

13.07.2001

© Красимир All rights reserved.

Чемширено подстригано е лятото,
ухае на петунии и на море.
Копаем в пясъка за златото,
не е възможно някой да ни спре.
Вместо хълмистото на дюните, ...
  855 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??