Jan 21, 2011, 1:41 PM

Живот за Палечка 

  Poetry » Other
1207 0 19

 

Тя е далече. Някъде там е - оттатък.

С пух от глухарчета литва над тежкото вчера,

някъде тука останало - старо и кратко.

Там  вярва в себе си. Тук сбира пръснати вери.

 

Там е от плът. От лалета си прави колиба.

Спи върху капка от вчерашен дъжд като в ложе.

Тука отчаяно пише се с думи на риба.

И неразбрана до истина – толкова може...

 

Тя вижда слънце през дупка на копче от рокля.

Слага света си в напръстник - за миг. И красиво.

Тя е далече оттук – под последния нокът.

Някъде там вдишва себе си. Жива е. Жива...

 

© Дарина Дечева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??