Jan 8, 2009, 7:49 AM

Животът е... 

  Poetry » Other
528 0 3

Животът е бял за стихове нови,
опръска и теб той отдавна с греха.
Направи възмездно красиви окови,
изля своя восък в душата смеха.

Огря като свещ във малката яма - 
червена, обагрена с алчен копнеж.
Отвън, впечатлена, очакваше дама
изписала тайната своя със скреж. 

И бавно залезе - остави следи,
безчувствено топли, отявлено клети.
И всичко си беше тъй както преди, 
освен, че сълзите от нея прие ти.

Прехласнат, пиян, ти изкусно отрови
последната злоба в парче самота.
Животът е бял за стихове нови,
отдавна и теб той изми с любовта.





© Агапея Полис All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??