Oct 4, 2007, 9:01 AM

Животът ти е илюзия 

  Poetry
695 0 40

По стиха на Jane_d(Деси Инджева) – „ Криворазбрана страст...”


Не те усещаше...
Живееше в илюзии.
Преследваше те, без да те разбира.
Животът му премина
в празнодумие.
Дилемата...
Кое ли да избира?
Картини си рисуваше.
... от негативите.
Без образи.
Сияния измислени.
Със фалш облечени.
Неугледни.
Не те погледна ни веднъж
в очите, живите...
във страх да не изгуби
си заблудите.
Най-крехкото
и скрито в дълбините,
не го намери...
и не го погледна.
С измама и суетност окова
мечтите.
И поруга те... за да не прогледне.
Затрупа се лъжливо...
с гордостта си.
Недоразбрал се...
или сИ го непоискал.
Във тъмнината сврян,
страхлив и с черна маска.
Изгризващ се...
на късчета разпадащ.

© Христо Костов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??