Jan 7, 2009, 8:40 PM

Жуженето... 

  Poetry
540 0 1
 

Песента на лудите -

жуженето...

Сенките говорят,

бездушно сумтят!...

...

За Безименната...

А за мен самата?...

Двете все май сме

на кръстопът...

...

За Безименната...

И за всичките й

сто лица!...

За Безименната...

И за многото й музи...

За Безименната...

За кристалния й свят...

За парчетата

от всичките мечти

обезверени...

...

За Безименната!...

...

Името й...

Вече го изтрих!...

Ала не забравих жарът

във очите пепеливи,

с който можеше

и зверове да укроти!...

...

Старата й вечна муза,

старият й вечен ад -

изгряващ с нощните звезди...

Едната крехка и непоносима,

сладострастна лудост...

Едната й амбиция

и болна страст!...

...

За Безименната...

И за всичките безименни...

И луди!...

За многобройните и

нелечимо болни "Аз"!...

За сенките безплътни

и за техните възлюбени!...

...

За Безименната...

И за всички нощни сенки

без тела...

...

Песента на сенките...

Песента на лудите...

Жуженето...

 

 

© Лилия All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Песента на лудите...
    Жуженето...

    Страхотно хрумване! Много ми хареса.
Random works
: ??:??