May 11, 2006, 10:47 AM

Junky 

  Poetry
825 0 4
Свети нощта
бледнее луната
в дълга хартийка
да свием зората
гърдите ти цвете
изтъкано от вятър
рими мълви
мечтае за лято
пиеш ме лакомо
росата ревнува
жадна е някому
тя да слугува
и после през сълзи
да храни децата
нервна да търси
гъби в тревата

прокиснала бира
нахлува в гърлата
пушек задира
и празни главата
ти си от пръст
а аз съм от камък
извиеш ли кръст
палиш ти пламък
с невинна усмивка
притискаш ме слабо
не може почивка
твърде е право
дадеш ли ми всичко
ще вземеш докрай
викай ми чичко
танцувай ми, лай.

с песен на птици
с дъх на жена
отъркваща цици
о твърда брада
будя се жив
с болки остри в гърба
сънен и крив
с тревичка в носа
нямам чорапи
нито сако
нямам портфейл,
нито долно бельо
имам теб днес
топло стебло,
големи листа-
цвете едно.
(нежно дърво)

© Марвин All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??