Jul 31, 2022, 8:56 AM

Кафяв свят 

  Poetry
139 0 0

Този свят се погуби отдавна!
Черен спомен в ума ми се свлече.
Вижте колко уплашен е Фавнът!
Той ридае в кафявата вечер.

Този свят се оттече в канала
на абсурди, родени със секцио.
Той спечели и вдигна медала,
завоюван с безбройни протекции.

Апатично светът се разпадна
на частици смущаваща злоба.
Днес доброто е слабо и гладно.
Опустял е чувствително джобът.

Този свят се погуби отдавна.
Как живеем на тази арена?
Тази вечер подготвя се Фавнът
да поеме към чужда Вселена.

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??