31.07.2022 г., 8:56 ч.

Кафяв свят 

  Поезия
197 0 0

Този свят се погуби отдавна!
Черен спомен в ума ми се свлече.
Вижте колко уплашен е Фавнът!
Той ридае в кафявата вечер.

Този свят се оттече в канала
на абсурди, родени със секцио.
Той спечели и вдигна медала,
завоюван с безбройни протекции.

Апатично светът се разпадна
на частици смущаваща злоба.
Днес доброто е слабо и гладно.
Опустял е чувствително джобът.

Този свят се погуби отдавна.
Как живеем на тази арена?
Тази вечер подготвя се Фавнът
да поеме към чужда Вселена.

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??