Mar 29, 2010, 7:24 AM

Как да мълча?!? 

  Poetry » Love
874 0 10

Как да мълча?!?

Почакай! Не бързай да си режеш косите!
Поноси още пъстро по тази земя!
Порадвай ми още душата, очите!
Пролет разцъфнала, дай топлина!

Не ме стряскай, зад облак, с огнена гръмотевица!
Не плаши ме със дъжд и ранна мъгла!
Последната радост са живи цветенца
и храм са отново твойте поля.

Отдъхват си кротко очите, ръцете ми.
Виж, и върбата е разплела коси.
Толкова нежност изпълва сърцето ми.
Зелени листенца, роса и лъчи.

Живата Красота прелива в очите ми...
Свещ се изливала и от земната добрина...
Почакай! Не бързай да режеш косите си!
Обичам те, Пролет!  Как да мълча?!?


© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??