Jan 21, 2008, 5:52 PM

Как да те погледна? 

  Poetry
710 0 12
Как да те погледна? Очите омърсени са
от сивите кристали на сух цигарен дим,
от сградите бездушни, от хора. Изморени са...
Как да те погледна? Светът ми е незрим.

Как да те погледна? От погледи изгубих се,
че в тях блестеше ключът зловещ на слепотата.
Вървях по моста таен към слънцето и чудех се:
Как ще те погледна, отрекла красотата...

© Петя Косева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??