Aug 13, 2015, 2:59 PM

Как се пали огън? 

  Poetry
387 0 2

Как се пали огън?


По стените на тъмната стая
неравноделно трептят сенки.
Ненаиграли се през деня повеи
полюшват пламъка и мен заедно с него.


Люлея се и с дима от свещта се разнасям.
Восъчни капки след мен оставят
точки от въпросителни знаци.
Припуква пламъкът като разместена става.


Припуква, сякаш повтаря
първия удар, дал искрата.
Удар след удар, фитилът догаря
прехвърлил вече средата.


Достигам ъглите на полумрачната стая
в търсене на правилните въпроси.
Набъбнали восъци, приятно
гъделичкат ходилата ми боси.


Затварям очи в полумрака
и се движа по памет.
Намерих един ъгъл, който ме чака
и в него заставам на завет.

© Иван Бърдаров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??