Mar 1, 2017, 1:01 PM

Как се прави мартеница? 

  Poetry » For kids
804 1 2

Първо ще направя Пижо!

Пенда малко ще почака!

Че със прежда от коприна,

знайте, стават чудесата!

 

Пижо ще е с панталони,

риза, шарено елече!

На главата ще му сложа

и калпак, и бяло цвете.

 

Пенда ще е със сукманче,

бяла риза и шевица!

Погледни я, како Анче,

стана чудна хубавица!

 

Шнурче бяло и червено

ще превърже Пижо, Пенда!

На гърдите ще говори –

старата легенда!

01.01-01.03 2017г.

© Дияна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря Веси,честита баба Марта!Честит трети март!Дай Боже,да има какво да празнуваме!
  • Хубаво тематично стихче! Честита баба Марта!
Random works
: ??:??