Mar 4, 2018, 9:34 AM

Каква бе тази обич? 

  Poetry » Love
354 0 0

КАКВА БЕ ТАЗИ ОБИЧ?

Любовна астрономия

 

Каква бе тази обич?

Каква бе таз любов?

 

Метеорит

в небе през август -

силен блясък, полет кратък

и безславен край?

 

Болид от Геминиди,

с траектория надолу стръмна

изгарящ дълго във небето тъмно,

до малко зрънце, с енергия,

почерпена от залезното слънце?

 

Комета,

явила се веднаж на сто години,

с глава от кратък огнен секс

и безкрайно дългата опашка

от стихове любовни

написани на екс?

 

Свръх нова -

звезда, избухнала внезапно

от черна дупка някъде в безкрая

и пръскаща любовни рими

навсякъде, дори във Рая?

 

Каква бе тази обич?

Каква бе таз любов?

 

12/11/2017

19:34:59

София

повод:

Метеоритен поток

ГЕМИНИДИ

 

© Миопа All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??