Малкото цвете
отвори очи,
завъртя глава
и попита:
-Какво е доброто?
Кажи ми, небе,
ти виждаш всичко,
какво е доброто?
Кажи ми, птичко,
и ти виждаш всичко,
какво е доброто???
-Доброто е, когато даваш
без да получаваш...
Доброто е, когато губиш,
но не се предаваш...
Доброто е, когато на
стореното зло
отвърнеш със добро...
Разбра ли, малко цвете,
какво е добро?
Прошепна вятъра, дочул
въпросите на цветето малко.
-Разбрах! Отговори то,
Доброто е просто Добро!
И поде го ехото:
Добро, добро, добро....
© Людмила Данова All rights reserved.
The work is a contestant:
Знай как да даваш без колебание, как да губиш без съжаление и как да придобиваш без подлост »