May 19, 2007, 2:20 PM

Какво е щастието, мамо? 

  Poetry
1124 0 11
,,Какво е щастието, мамо?''
Попита ме голямото дете -
Дали това, което нося
сега, под моето сърце?
Или това, когато имаш
имоти, вила и кола?
Или пари когато трупаш
в чужди банки по света?
Когато ходим по чужбина,
намираме ли щастието там?
Когато Българин се ти наричаш,
гордост ли е или срам?
Какво да кажа на детето?
(Живеем в трудни времена...)
Това, което носи под сърцето,
е щастие безценно на света!!!

(На дъщеря ми, която очаква дете)


© Анета All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??