Jan 29, 2019, 10:57 PM

Какво е скрито 

  Poetry
273 1 2

КАКВО Е СКРИТО

 

Какво ли е скрито зад тази врата
желязна, блиндирана? А ключа
в чии ли джобове ръцете е парил,
къде ли заринат в ръждата се дави?

 

В нея се прекършиха наранени съдби.
Криле на пух и сива прах се разбиха.
Загиваха в утробата неродени мечти.
От празни надежди души се умориха.

 

Любовта - ужасена от огън тигрица,
препускаше всред горящи дървета,
не можеше да полети, не беше птица,
нито да стигне с ранени лапи морето.

 

Понякога исках с динамит да я разбия,
всичко да стане на мрачни руини.
Но тайните как бих могла да открия,
без да станат други животи пустиня?

 

Какво ли е скрито зад заключената врата?
Време много мина, но искам да зная.
Скритото там остави кървава следа.
Дали ще свърши на живота ми с края...?

 

29 01 2016

© Надежда Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??