Какво остава след живота,
който приключва със смъртта?
Спомени... портрети... тишина...
Изкривени от болка лица, сълзи, самота...
живот и след живота - пак смъртта!
Какво остава след любовта,
която приключва със самотата?
Спомени... портрети... тъмнина...
Болка, сълзи, парещи очи...
Любов и след любовта - отново самота!
Какво остава след любовта... Животът?
А след живота? Дали
отново любовта?
Като неразделни приятели
(може би) вървят ръка за ръка...
Любовта руши и изгражда живота,
животът убива и възражда любовта,
и... тя е тази, която остава дори и след смъртта...
© Диа-непокорна All rights reserved.