Feb 10, 2011, 7:34 PM

Какво си ми донесла, дъще? 

  Poetry » Other
616 0 5

Какво си ми донесла, дъще?

От шепите ти блика светлината.

Дали не си успяла да разгърнеш

онази пъстра страница

от приказката за съдбата?

 

Защо очите ти така изгарят

и сякаш нещо важно ми нашепват?

Смехът ти водопаден се разтваря

в един издишан пеперуден трепет.

 

Постой така - приличаш на мадона.

Нощта огряваш с тиха благост.

Хор ангелски в сърцето ми запява,

Вселената немее с мен от радост.

 

Луната нежно ме прегръща,

звезди в зениците ти приютила.

И тя е майка. Всичко с мен разбира!

Дете, заченато със обич,

под сърце си скрила!

 

01.2011

 

© Лъки All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??