Aug 15, 2008, 3:24 PM

Какъв живот 

  Poetry » Civilian
703 0 14


Какъв живот?
Вместо шампанско
пак менте ракия
пием,
а за мезе -
домашничка туршия.
За фон не ни върви
ни Моцарт,
нито Бах.
Телевизия "Планета"
пак до дупка
ще гърми -
и си е съвсем
във тон.
Вместо почивка
на Карибите,
пържим си
във Равда рибите
в тиган от вкъщи,
а хазайката се мръщи.
Толкоз -
с тази мижава заплата,
дето стига само
за комата.
Искаш да си във елита
дето по курортите
се скита.
Лете - островите,
зиме - върховете,
ските.
Ех, мечтите...
за тях не са
ти нужни
хич парите.
За богатите
е всичко,
а за нас трохите.
Ама те...
и те не са безплатни.
Живот.
Какъв живот, бе!
Хора втора употреба
са ни определили
европейски сили,
щом на килограм купуваме
"марковите" им парцали.
За такава демокрация
и свобода ли сме мечтали?


© Илиана Петрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??