May 14, 2008, 2:08 PM

Картината 

  Poetry » Other
491 0 2

От портрета на стената

за прошка сключила ръце

ти гледаш ме  о дево свята

с просълзеното лице

 

Сякаш в миг ще проговориш

очи в очи застанала със мен

готова си да отговориш

за всеки мой изминал ден

 

И някак си необяснимо

притаена във захлас

шептиш едва доуловимо

 със божествения глас

 

Чия ли прошка ти измолваш

от вековете със сълзи

погълнала ти зли неволи

изстрадала човешките съдби

 

Прости ми ти о дево свята

доброто в мене съхрани

умолявам те пресвята дево

човеците  благослови

 

 

© Гинка Любенова Косева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??