Sep 19, 2010, 5:23 PM

Катедрала и галош 

  Poetry » Phylosophy
2896 0 33

 

 

 

Катедрала и галош

 

„По-добре да остаряваш като катедрала,

отколкото като галош.”

                          народна мъдрост

 

 

Словесна битка се е разгоряла

между галошът стар и катедрала!

 

 „Ние сме постройки – величави,

не може гледката да се забрави!

 

 На човек мечтата не престава,

гордо като нас да остарява...!

 

 За вас – износените, колко малко

пълноценен е животецът ви... Жалко!”

 

 „Може службата да ни е кратка,

но, честно да ти кажа, е загадка,

 

 позволявайки на лицемерите

да ти оскверняват гнусно дверите,

 

 как после ги даряваш със утеха?

Нима достойнството не ти отнеха?

 

 А нас, галошите, съдба е, знаеш...

На мъдреца в стъпките ще ни познаеш!

 

 И нищо, че от старост ни препиква...

След време, ще сме експонат – реликва!!! 

 

 

 

© АГОП КАСПАРЯН All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??