Айде, моля ви, не ме учете,
как, какво, защо да публикувам!
Немам нужда от фалшивите съвети,
от образа си тук не се срамувам!
Не съм ви крава, че да ме насочвате,
към яслата с сено, или солта.
Почти поет съм (толкова си мога, Господи)
и пиша стиховете си с кръвта,
която в вените ми циркулира,
а други ги творя напук!
Който иска, нека да анализира,
но не очаквайте от мене да съм друг!
Различен съм! Не съм стандартната порода,
която е лишена от рога.
На никому не съм подлога
и няма да се променя.
Ще бъда себе си, какъвто съм, такъв!
Мразете ме, злобейте, аз съм аз!
Смешник и грешник с прокълната кръв,
един обречен в тишината глас,
дразнител, който има свое мнение,
и за мнозина... имащ нужда от кютек...
Но аз до свойто погребение
ще се стремя... да съм човек!
*****
Уроците, съветите... отровата...
от мене дръще си ги, моля, по-далеч!
Рогата ми е, казах го, породата,
и меча го посрещам с остър меч!...
Да, ясно е, ще имам много рани,
които по вампирски ще изпиете,
но жив дори да ме ядат пирани,
да моля милост няма да ме чуете!...
Крилата ми, с бодливата си тел,
не можете да омотаете.
Небето ми небе е без предел,
а на поезията си, нищо че я каляте,
не слагам опаковки и вериги.
Презирайте я, мачкайте, горете,
дори и слаба, тя пак ще намига,
и ще говори, ще говори с гласовете
на лудостта ми, за която няма диагноза.
*****
И в казаното тук аз се кълна!
И думите ми не са куха поза,
а Вяра, Принципи... дори Съдба!...
09.11.2020.
Георги Каменов
© Георги Каменов All rights reserved.
Иринче, вече е към теб наистина, сори, но понякога буквите ми се размазват (извинение винаги ще се намери) и, грешиш. Има определени личности, които от години само търсят случай да ме за хапят. Още преди да дойда тук.
Ако определения, към мен отправени от типа, цитирам, Графоман, Слабоумен, на ниво трети клас, срам за поезията, това че те четат толкова нищо не значи и още много други, не са проява на лично отношение, значи наистина съм Слабоумен.
Вярвам и знам, че определени лица не могат да ме дишат!
Танче, това и правя, колкото и както умея. Опитите да ме променят с набиване на канчето са обречени на неуспех.
Ина, извинявай, много кофти ми стана, но наистина в момента просто и след 3 прочита не схванах нищо. Имам чувството, че мозъка ми отказва чат-пат.
А дух имам и в излишък.
Ничка, чак се усмихнах, като прочетох, но и се зареди с енергия от думите ти!
Благодаря на всички ви за подкрепата и човещината.