Катерино моме, от дека идеш –
дека си била?
Дирех те, рано-рано моме
из наща махала.
Дирех те, рано-рано моме
из наща махала.
Не питай, момко не питай
не питай дека съм била.
С мъка на сърце, момко
брала, набрала съм цветя.
С мъка на сърце, момко
брала, набрала съм цветя.
Ой, Катерино, Кате кой с цветя, че дариш?
Немаш си майка, немаш си бащица –
ни брат, ни сестрица,
сам-самичка си, Кате, я се виж!
Сам-самичка си, Кате, я се виж!
Не думай момко, момко приказлив –
не съм сама-самичка аз.
Знай, Бог е милостив –
с мене Той е всеки ден и час.
Знай, Бог е милостив –
с мене Той е всеки ден и час.
За Бога, момко брах си цветя,
пред Господ, момко изливам сърце и душа,
сърце и душа, сърце и душа, и душа.
https://www.youtube.com/watch?v=HqA_4SKCh7Y
© Надя Уорендър All rights reserved.