Като Менделеевата таблица
сме се разделили хората.
На благородни и на сплави,
на бедни и богати.
В отделна категория
като във лаборатория.
Тук благородни, като злато,
сребро, паладий и платина.
А другаде желязо,никел
и олово.
Навярно сме забравили
от какво сме направени.
Че всички елементи
са нашите съставки.
А толкова е просто
и толкова е истинско.
От пръст в пръстта ще идем,
какви сме ще забравим
Отново ще се слеем в съставките
на химичните си елементи.
Единствена душата,
ако сме я запазили.
Ще литне в небесата,
ако с любов сме я нахранили!
© Евгения Тодорова All rights reserved.