Седя си в къщи
"Два диоптъра далекогледство"
превъртам каналите
по този черен телевизор
не искам "Завинаги" да е така
не искам "Откраднат живот",
а искам го в пълнота
и хайде в The World
където кракът ми скоро
там не ще да стъпи
Флоренция, Венеция, Верона,
Париж, Лондон, Мадрид,
Москва стоят си на хладилника сега.
Ужасно е като в "Психо",
а булевардът ме дели
като " Граница" от
Морската градина
и страх ме хваща -
"Джурасик парк"
за всички е сега,
а моето море то блян е
като в онзи кадър
"Имало едно време на запад".
Затуй се моля
да дойде "Жега"
та жилото на вируса унищожи.
© Румяна Щерева All rights reserved.