Nov 17, 2009, 10:09 AM

Като на шега 

  Poetry » Humour
680 0 2

И нямаш вече много време,
близките си целуни,
макар да носиш тежко бреме
от лошите ми новини.
Живот във теб вирее,
с цигарки храниш си го ти,
и когато той узрее,
ще почне много да боли.
Усмихва ми се тъжно доктор мил,
говори, без да спира,
с отработени движения и стил:
„Белият ти дроб ще колабира”.
Цял живот Смъртта съм чакал,
не ме е страх от нея,
макар и снощи да съм плакал,
днес над живота ще се смея.

© Никой Нищо All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??