Jul 10, 2012, 9:52 PM

Като небето 

  Poetry » Love
834 0 27

Като небето

 

И цялото небе след дълго скитане се връща

                                                               Камелия Кондова

 

И ти се връщаш – всеки път различен.

От връх и пропаст в шепите събрал

най-крехкото, несбъднато обичане,

което вятърът бе разпилял.

 

В един копнеж за обич и наслада

сърцето си заложих. И умрях.

Но щом се върнеш, пак възкръсвам млада.

Прескачам цели планини от грях.

 

Забравям всички болки и несгоди.

Превръщам се в сълза. И  във звезда.

 

Готова съм Земята да пребродя

и този свят отново да създам.

© Елица Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??