Като роза - нежна и красива,
тя с ухание ще те дарява,
ароматно от вкуса ти ще отпива,
като изгрева - червена, ще те озарява.
Като роза - твърда и бодлива,
ще забива в кожата ти своите бодли,
с омраза огнена ще те залива
и ще те боде, а теб ще те боли.
Като роза - божествена и дива,
тя съблазнително ще те пленява,
ще те омайва като нощна самодива
и докато не те боли, покой не ще ти дава.
Като роза - най-красива,
ще е сред другите неповторима,
ще те дразни и ще те вбесява,
но ще я обичаш, защото тя ще бъде твоята любима.
© Радостина Димитрова All rights reserved.