May 7, 2007, 3:41 PM

Като слон 

  Poetry
741 0 4

Като слон


на голямото ми момиче Стефка с Обич
 
Доброто помня - като слон,
а лошото - забравям.
Не търся ресто. Само стон,
в душата ми остава.

Доброто помня. Със поклон
приемам всяка дума блага.
Намирам сили - рядко, знам -
Да кажа: "Не!" веднага.


Доброто помня! Все така
притичвам омагьосан.
От клон на клон - един балкон -
Ромео - Обич нося...

*
Доброто нося - като слон...
             
20.04.2001

© Симеон Дончев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??