Dec 1, 2020, 7:38 AM

Казино 

  Poetry » Humour, Free verse
466 0 0

Когато пиеш много вино

налят до горе с алкохол

отиваш да играеш на казино

извън семейния контрол.

 

Отивай прошляк от Кючука,

отивай във казино да играеш,

ти правиш се че не ти пука

привидно загуба не знаеш.

 

Залагай квото има в джоба,

залагай твоята глава,

че загубата е кат глоба

за проявена суета.

 

Ти мислиш си, че имаш схема

която винаги ще победи,

надежда в тебе притаена,

копнеж за повече пари.

 

Задявай мацките на бара

със тъпи вицове и смешки

съдбата е мръсница стара

за нея ний сме долни пешки.

 

Цигарата, цигара следва,

залога двоен утрои

с усмивка крупието те поглежда

А.. къде са твоите пари?

 

Във джоба няма вече кинти

 от пачката ни грам следа

по мрачни тъмни лабиринти

изчезнала е твоята пара.

 

Останали са само двата лева,

 два лева от семейния бюджет

 ах как жена ти ще те гледа

когато и дадеш отчет.

 

Цял месец трябва да се кара,

цял месец без храна

затуй, че беше в бара

и тъпо всичко проигра.

© Клажер от Килиджевци All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??