Sep 8, 2011, 8:41 PM

Кестенни бисери 

  Poetry » Phylosophy
726 0 10

Кестенни бисери

 

И кестените цъфват изведнъж,

тъй както изведнъж узряват с трясък.

Та кой не помни кестенния дъжд,

посипал с таралежчета земята.              

 

Ах, този кестеняв кестенопад,

предшестващ всяка плодоносна есен!

Упорно ми припомня, че бях млад,

красив и топъл, като паднал кестен.

 

Сега узрели кестени бера.

И сам не знам защо ли ги събирам.

Но кестенно-кафяви езера

дълбоко във очите ти съзирам.

 

Потъвам в тях до дъното им чак

да търся скъпоценни раковини.

Не се ли върна - знайте, че е знак.

И кестенните бисери ги има.

© Александър Калчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??