Apr 5, 2017, 11:38 PM

Кислород 

  Poetry » Other
253 1 1

Кислород

 

Със някои хора се разделяш

и все едно, не ги е имало.

С един жест, бързо ги заделяш.

Прехвърляш ги в графата "минало".

 

Че те фалшиви са били

и са играли с теб нечестно,

сега разбра това, нали?

О, зная, че не ти е лесно.

 

Какво, отчаян днес си, май?

За някакъв си там, познат?

Човек, докато диша, знай -

все още е на този свят!

 

В шума на прилива се вслушай.

Морето пълно е с живот.

До него приседни. И вдишай

от изпаренията, кислород.

© Мари Елен- Даниела Стамова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "Човек, докато диша, знай -
    все още е на този свят!"
    Страхотен стих! Поздрави!
Random works
: ??:??