Китайско пълнолуние
(песничка)
Пусни в сърцето си изгнаните мечти,
с които въздухът пропит е,
послушай вятъра, заплетен във липите:
той тихо ще ти зашепти,
когато тази нощ погледнеш към луната,
блестяща цялата в позлата.
Ще чуеш приказки за щастие и смях,
но също и за малко болка,
завита винаги в изписаната ролка;
ще вкусиш пак от всички тях,
когато тази нощ погледнеш към луната,
блестяща цялата в позлата.
Очи издигна ли в далечното си "тук"
към немичкото ѝ блестене,
макар от хиляди причини разделени,
ще бъдем пак един до друг,
когато тази нощ погледнеш към луната,
блестяща цялата в позлата.
© Тошко All rights reserved.
Пропусналасъм доста твои публикации, ама си наваксвам.