Dec 7, 2010, 10:30 AM

Клетва 

  Poetry » Love
550 0 4

                                  Аз съм твоят живот - земен и отвъден, аз съм твоето

                                  тяло и душа, аз съм твоето всичко...



Да няма къде да отидеш,

ако някога в нощ или ден

решиш надалеч да заминеш,

себе си да откъснеш от мен.


       Всички посоки на тази земя -

       от автостради до пътища черни

       да те водят през гори и поля

       и да мислиш, че бягаш от мене.


Да се луташ дълго, безспир,

да изгубиш покоя си скъп,

да не познаеш вътрешен мир,

да не усетиш обична тръпка.


       Да забравиш какво е съня,

       нощем дори да не виждаш звездите,

       да зовеш още вечер деня,

       всичко красиво за теб да е скрито.


Да срещаш лика ми навсякъде,

да пиеш от извора моите сълзи,

пътеката, дето те води през храстите,

да е антрацитено нежна като косите ми.


       Да те гледа огънят лагерен

       с моите зелени очи,

       да те грее пламъкът вечерен

       с ръцете ми, а ти да мълчиш.


Да мислиш и съзнаваш все повече,

че всички посоки, небесни и земни,

вместо да водят далече,

те връщат обратно при мене.


       Нима не разбираш, смъртни човеко -

       аз съм богинята твоя,

       а ти си обречен на мене навеки

       и гориш като жертва на огън!

© Славяна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря, радвам се, че споделихте!
  • Здравейте!
    "Гравитацията на чувствата е най-голямата притегателна сила във Вселената " В.Б
    Вие само го доказахте:
    Да мислиш и съзнаваш все повече,

    че всички посоки, небесни и земни,

    вместо да водят далече,

    те връщат обратно при мене.


    Много точно и чувственно-осъзнато.
    Останете със здраве!
  • само така
  • Той може и да не иска да избяга
    Ако пък иска, не му завиждам
    Поздравления!
Random works
: ??:??