Aug 20, 2014, 2:43 PM  

Клетва за вярност 

  Poetry » Other
317 0 3

Когато гръм в небе отприщи
ръкавите на водопад,
не искай ти от него нищо,
а сух заслон под този ад.

Когато лятно слънце жари
безмилостно, в зенитен глед,
поискай сянка да постави
и на челото – бучки лед.

Когато зиме люта сприя
скове полето в преспи сняг,
под покрива си да те скрие
в самия край на твоя бяг.

А каже ли, че той не може
защита да е, не плачи! –
във вярност се заклевам, Боже,
ти неин страж ме назначи!

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Красиво!
  • УАУ! Рядко явление са такива рицари Хареса ми!
  • И ритъм, и рими, и стихосложение- всичко си е на място!
    Харесах, Ванка! Хубаво стихо!Поздрави от мен и хубав ден!
Random works
: ??:??