Dec 20, 2008, 6:57 PM

Клондайк 

  Poetry
1052 0 39

Тръгнах

за Клондайк

със другите.

(понеже

знаеха пътя...)

Аз -

дете на копнежа.

Те -

мъдрите.

Аз

само исках

да видя

как белки притичват

под взора на бухал

и как

сьомга

в кристалните бързеи

проход планински

сънува...

Те

знаеха начин

злато

как се добива.

Аз

само исках

да стигна

до пасищата

на северните елени.

Те

късно разбраха,

че не съм

като тях...

и не поискаха

да са като мене.

Аз

им показах

в небето

новото злато

на луната.

Светликът -

ажурена пяна.

Те

бързаха...

 

Приюти ме

поляна.

 

 

 

© Маргарита Василева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??