Mar 16, 2008, 3:49 PM

Клюка 

  Poetry » Humour
774 0 13
 

 

Отвори баба Янка клюка,

че Станка болна е за мъж

и в селото се зашушука:

"Мъжа си, како, здраво дръж!"

 

Доволна беше баба Янка,

потриваше от кеф ръце,

приседнала под тънка сянка

със задоволство на лице.

 

А Станка, бедната, се чуди

защо я гърбят всички днес

и търси в себе си подбуди,

оглежда се със интерес.

 

Долавя Янкината сладост

и заговаря я завчас,

каква е тази тайна радост

и де е мазният и глас.

 

А баба Янка иронично

под вежди гледа и мълчи.

Мърмори тихо: "Нищо лично...''

и пак вретеното върти.

© Наташа Басарова All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??