В кофата с боклук
Имаше счупени стъкла,
Снимка, обвита с памук
И две-три смачкани цветя.
Снимката беше скъсана на две,
Видя се отражение в стъклата
На тъжните очи на едно момче,
Което си мъчеше душата.
Какво криеше тази снимка,
Може би в цветята се криеха лъжи,
Които бяха свързани във примка
С тези многобройни, болни сълзи.
Сълзите още стояха по стъклата,
Мечтите още стояха във цветята,
Спомените бяха в скъсаната снимка,
А надеждите стоят във тази примка.
Не знаех какво правеха мечтите,
По скъсаната снимка със сълзите
И се чудя какво ли са видели цветята
В ледената прегръдка на стъклата.
Деян Иванов 14.05.2008
© Деян Иванов All rights reserved.
В ледената прегръдка на стъклата."
И аз се чудя..
Хубави стихове!