Feb 7, 2010, 1:30 PM

Когато останеш сам 

  Poetry » White poetry
1854 0 1

Когато останеш сам, връщаш ли се назад,
за да избягаш от всичко заобикалящо те!
Когато останеш сам сред четири стени,
иска ли те се никога да не си бил на този свят!

Аз сам останах тук на този бряг,
където с теб живяхме много дълго!
Но няма те сега до мен и сам
аз плача сред рояк звезди, защото те няма!

Когато останеш сам в мрака,
виждаш ли целия си живот като на кино!
Когато останеш сам с твоята самота,
говориш ли си за нея, за всичко изгубено!

Аз бях там в самотната стая на мрака
и говорих с нейното име, самотата!
Изгубил бях всяка посока към нейното сърце
и разбрах, че обичам я и че без нея не мога!

Когато останеш сам сред хиляди лица,
иска ли те се да избягаш някъде далеч!?
Когато останеш сам сред приятелите верни,
иска ли те се никога да не ги беше срещал!

© Пацо Танчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Тъжно е и замислящо, но има за "изпипване" ! Усмихни се, защото след всяка буря изгрява слънце Поздрави!
Random works
: ??:??