Кой винце пие, кой бос ходи,
кой дупето си мие, кой в кофата рови,
кой обича да рисува, кой самотен си ляга,
кой знае да хитрува, кой на чуждото посяга,
кой с приятели пирува, кой наказание понася,
кой сред медиите царува, кой жена ти занася,
кой мъдър се оказа, кой хванат в измама,
кой си палеца поряза, кой представя се за двама,
кой хазарта обича, кой рани мие,
кой от дума се отрича, кой роден е да се бие,
кой луксозно се изтяга, кой прескача яма,
кой болтове затяга, кой не може без мама,
кой в чужбина бяга, кой клюката обича,
кой глаголи спряга, кой завист привлича?
Кой? Кой разваля чуждия покой? Кой?
Нима е само той? Или са безброй...
© Миро Милев All rights reserved.