Jul 23, 2007, 9:39 AM

Кой измисли живота ми? 

  Poetry
538 0 2
 

Кой измисли живота ми?

 

Кой нарисува сезоните?

Сребърни стонове на самотния вятър.

Порив на сокове в цвят под дъгата.

Страсти и преплетени горещи обятия.

После притихнали спомени в плен на тъгата.

 

Кой сътвори децата?

С най-лъчистата обич,

с най-силния дух на душата.

С истинското откровение

и страхотно вдъхновение.

 

Кой измисли правилата?

Да живеем по тях

и само да мечтаем за свободата.

Да ги укрепваме наяве,

а да ги мразим в сърцата.

 

Кой измисли живота ми?

Защото сякаш го гледам отстрани.

Едно искам, а друго се твори.

Ако знаех, бих го убила дори.

 

Кой де? Хайде, кажи.

© Ирина Костова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Прекрасен стих!!!
  • ЖИВОТА СИ ГО КОВЕМ САМИТЕ НИЕ.ИСКАМЕ , А НЕ СЕ БОРИМ !
    НЕ СМЕ СЪГЛАСНИ , А СИ МЪЛЧИМ !
    МЕЧТАЕМ , АЛА НЕ ГРАДИМ ... ПО -ЧЕСТО ТРЯБВА ДА СЕ ПИТАМЕ,
    ДОКАТО НАМЕРИМ ВОЛА ЗА ПРАВИЛНИЯ ПЪТ !
    ПОЗДРАВИ !
Random works
: ??:??