Кой казва
Кой казва, че парещият огън на сърцето
не е по-силен от слънцето горещо?
Кой казва, че очите сини на небето
не са искрени като него?
Кой казва, че обичта в сърцето
не е по-силна от вятъра в полето?
Само мислите разхвърлени се гонят,
като обич надалеко.
Кой казва, че очите, които се докосват,
не са като магнит потаен?
А това хубаво, което знаем,
с мислите си го носим в сърцето.
Един е господар на сърцето,
само той любовта желае,
да премахне старите надежди,
да обикне всичко, що е свято.
© Мария All rights reserved.