Apr 16, 2011, 9:13 PM

Кой от тях? 

  Poetry » Other
445 0 4

 

 

       Вятърът ли нощен ме повика,

       с него да поскитам по света?

       Или пък Луната пълнолика -

       с нея да будувам

       през нощта?

 

       Кой от тях съня ми тъй прогони,

       та дочаках будна утринта?

       Цяла нощ препусках с вихрогони

       в чудната карета

       на звезда.

 

       Взех от нея аз една искрица,

       да запаля ясната зора.

       Да запее подранила птица,

       да започне

       радостен деня.

 

 

© Славка Любенова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??