Кой си ти
-обикновен човек?
Осъзнаваш ли
колко отвътре си мек?
По кои пътища бродиш,
по чии стъпки вървиш?
Колко места ще обходиш,
колко време ще дириш?
Кой си ти
-странник пътуващ?
Знаеш ли
къде точно тършуваш?
Колко гърла си хранил,
колко пари си пестил?
Колко души си бранил,
колко дълго си се крил?
Кой си ти
-обикновен човек?
Осъзнаваш ли
колко отвътре си мек?
© Белослава Танчева All rights reserved.