Dec 2, 2020, 1:11 PM

Кой съм аз? 

  Poetry » Other
296 1 1

Аз не нося сияещ подарък.
Аз съм силен, сервилен и лош.
Аз съм спомен за минало – ярък,
и продавам душата за грош.

Аз внимавам, когато се храня,
и съм лаком за още храна.
Аз от хората честни се браня
и воювам в нечестна война.

Аз прощавам, когато се молят
и по скули сълзите текат.
Аз решавам и моята воля
са я чули под път и над път.

Аз познавам страха и очите
на човека, от него пленен.
Аз придавам тъма на мечтите
и оставам до болка студен.

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Азът?
    Интересно. Затрудни ме, което е много интригуващо
Random works
: ??:??